Nieuws

Het sportweekend van…Eelco Sintnicolaas

24 februari, 2014

Eelco Sintnicolaas is Europees Kampioen op de meerkamp, deelnemer aan de Olympische Spelen van London en werd gisteren derde bij het verspringen op het NK.

NK Indoor
“Over twee weken is het WK indoor in Polen. Vorig jaar won ik het EK indoor in Zweden. Afgelopen weekend was het NK indoor in Apeldoorn, mijn woonplaats. Volg je het nog? Ik deed mee op twee onderdelen; de zestig meter horden en het verspringen. Mijn prestaties waren niet super, maar ik heb vorig weekend al een bijzonder weekend gehad door de kwalificatie voor Polen. Het WK indoor is het enige toernooi dat ik nog niet heb meegemaakt. Dit weekend dacht ik dat het allemaal wel vanzelf zou gaan, maar toen ik op de baan stond wilden de benen toch nog niet doen wat ik in gedachte had. De meerkamp van vorige week hakte er wel in. Ik merkte vooral bij het verspringen dat het niet vanzelf ging. De afzet kostte veel kracht en leverde een zere knie en pijnlijke enkel op. Ik wilde ook niet onnodig risico lopen, heel veel meer zat er niet in. Brons was een prima resultaat voor nu. Ik heb op het NK bewust voor de horden en het verspringen gekozen, omdat ik daar nog wat wedstrijdritme voor op wil doen. Het polsstokhoogspringen bijvoorbeeld loopt prima, dus daar hoef ik niet te veel aan te veranderen. Al had ik tijdens het verspringen door die pijntjes wel spijt dat ik niet voor het polsstokhoogspringen had gekozen, haha.”

Operatie
“Kort geleden ben ik geopereerd aan een abces op mijn bil en moest onder volledige narcose. Ik denk dat ik daar nu al wel helemaal van ben hersteld. Het vervelende was dat de wond een paar dagen open bleef, en dan kun je een paar dagen niet trainen en ben je ook bang dat er daarna bij verspringen allemaal zand in komt. De echte snelheid ontbreekt nu nog, maar die hoeft er pas in Polen weer te zijn. De technische onderdelen gaan wel perfect. Deze week zal mijn coach wat meer prikkels op sprint leggen, en dan komt het allemaal wel goed.”

Ploegenachtervolging
“Ik heb zaterdag uiteraard naar het schaatsen gekeken, maar ook naar de viermansbob van Edwin van Calker. De ploegenachtervolging bij de mannen en de vrouwen waren heel mooi, maar wel voorspelbaar. Als je meer dan de helft van alle schaatsmedailles wint, zou het wel heel erg zijn als je de ploegenachtervolging niet kunt winnen. Natuurlijk kan er altijd iets fout gaan, want de afgelopen twee Winterspelen wonnen beide ploegen geen goud. Ik heb het gekeken in de atletiekhal in Apeldoorn, waar het NK zelfs even onderbroken werd om met iedereen op groot scherm de wedstrijd te kunnen volgen.”