Nieuws

Het sportweekend van…Tessa Veldhuis

3 februari, 2014

Tessa Veldhuis (@tessaveldhuis) is speelster van de Dutch Rugby Sevens Ladies, groot sportliefhebber en verkozen tot de op twee na meest sexy sportvrouw van Nederland.

Selectie
Afgelopen donderdag hadden we met ons team, de Dutch Rugby Sevens Ladies, een persconferentie waarin de nieuwe coach Chris Lane werd gepresenteerd. Onze droom en doel is om deel te nemen aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. We hebben nog twee jaar om te groeien en aan de top van de wereld te blijven. Ik ben nu geselecteerd voor de twaalfkoppige selectie. Echt super spannend want de concurrentie in Nederland begint te groeien. Vrijdag vliegen we naar Atlanta voor de World Series en daarna direct door naar Sao Paulo. Van min tien graden naar plus dertig, dat zal even een overgang zijn. Doel voor ons is een plek bij de beste acht.

De Coolste Baan van Nederland
Ik ben afgelopen weekend naar het Olympisch Stadion in Amsterdam gegaan. Daar kun je nu een maand lang schaatsen op de Coolste Baan van Nederland. Het is echt een geweldig concept. Zo’n gaaf idee dat je in het Stadion kan schaatsen. De opening was spectaculair. Alle schaatshelden waren er en het was aangekleed met leuke interviews. Ze laten mooie beelden zien en het kan niet anders dan dat dit concept de hele wereld over gaat. Of ik goed kan schaatsen? Natuurlijk, elke Hollander kan dat toch. Ik ben nét niet zo goed als Rintje Ritsma, maar ik kom in de buurt!

Marianne Vos
Wat een held is ze toch, die Marianne Vos. Ooit Twitterde ik over haar toen ze won en het maar heel klein in de krant stond dat ik het maar belachelijk vond. Ik heb dit jaar ook op haar gestemd tijdens het NOS-NOC*NSF sportgala. Zij is zo’n uitschieter, zo goed in alles wat ze doet. Ik vind niet dat het niveau te laag is. Je bedoelt net als met schaatsen, korfbal en hockey? Dat maakt echt niet uit, we zijn er gewoon de beste in! Als Nederland ergens goed in is, komt het ineens weer doordat anderen niet goed zijn. Het is gewoon knap dat Marianne op alle onderdelen zo goed is.

Sochi
Ik kijk enorm uit naar de Olympische Winterspelen. Kan ik me echt op verheugen want ik ben nogal een winter type. Mijn verwachtingen voor de Nederlandse ploeg zijn groot. We zitten alleen wel de hele periode in het buitenland. Dus even goed naar de tijden kijken wanneer wie moet. De planning staat al op de achtergrond van mijn telefoon. Snowboarden is mijn passie, al staat dat nu met rugbyen even stil. Het risico om geblesseerd te raken is te groot. Het zou een sprookje voor Edwin van Calker zijn als hij goed presteert. Vier jaar geleden durfde hij natuurlijk niet meer z’n bobslee in te stappen, een moedige beslissing. Hopelijk kan hij er nu toch nog een succesverhaal van maken.