Nieuws

Het sportweekend van… Raemon Sluiter

27 januari, 2014

Raemon Sluiter is oud-proftennisser, grappig op Twitter (@raemonsluiter) én mazzelaar dat oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo verliefd op hem is.

Australian Open
Stanislas Wawrinka is in mijn ogen absoluut de terechte winnaar van de Australian Open. Als Nadal wél gewoon topfit geweest was, had hij hem waarschijnlijk nog steeds verslagen. Hij is zó atletisch, sterk en technisch goed dat zijn eerste Grand Slam titel er wel aan zat te komen. En als je Djokovic en Berdych pakt, kun je ook niets over de loting zeggen. Goed dat toernooidirecteur Richard Krajicek hem heeft vastgelegd voor het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam binnenkort. Die Krajicek heeft er wel kijk op. Of hij heeft een glazen bol. De hitte in Melbourne was overigens wel extreem. De eerste week was het een paar dagen boven de veertig graden, en werden er zelfs een middag geen wedstrijden gespeeld.

Damestennis
Waar ik bij de heren het gevoel heb dat de sport wel aan z’n top zit, zit er bij de vrouwen volgens mij nog wel wat rek in. Leuk voor de nieuwe gezichten als de Canadese Bouchard, maar ik vond het ook niet echt geweldig. Als de speech van de damesfinale beter was dan het tennisniveau zegt dat natuurlijk wel wat. Al was het dan ook echt een topspeech. Wie ik kies tussen Sharapova of Ivanovic? Doe dan maar Ivanovic, die lacht tenminste vaker dan vier keer per jaar.

Feyenoord
M’n cluppie heeft het niet best gedaan dit weekend. Of ik nog vertrouwen heb? Natuurlijk, ik heb altijd vertrouwen. Of het ergens op gebaseerd is, is een tweede. Ik vrees dat het niet genoeg zal zijn voor het kampioenschap dit jaar. Het verschil tussen Utrecht-uit en de wedstrijden bij Ajax en ADO Den Haag is bizar groot. Dat zie je sowieso vaak bij teams. Hoe vaak hoor je niet: we begonnen slap aan de wedstrijd. Dat kan toch niet! Ik denk ook niet dat Koeman zal gaan bijtekenen. Laat ik het zo zeggen, ze hebben er wel veel aan gedaan deze week om hem niet bij te laten tekenen. Als hij nu weggaat kan hij via de voordeur de Kuip verlaten, hij heeft het fantastisch gedaan.

Kickboksen
Ik kan echt genieten van een kickbokswedstrijd. De sport krijgt echt weinig aandacht in Nederland, of de verkeerde aandacht. Maar zo zijn er wel meer sporten natuurlijk. Die gasten verdienen meer krediet. Ik krijg er een beetje een Gladiator gevoel van. Man tegen man, de sterkste en slimste wint. Vooral Gokhan Saki is een geweldige vechter. Explosief en technisch. Wat, moet je hem YouTuben? Schandalig. Maar altijd beter dan midden in de nacht bij hem aanbellen.